maanantai 30. maaliskuuta 2015

Mättömöttö jatkuu!

Ja taas litanja syömisiä....... Näitä kun on päässyt kertymään! :D


Kauniisti vihreää

Sushin himo iski jälleen ja sitähän on silloin aivan pakko saada! Tylsästi päätin täyttää kääryleeni pelkällä kurkulla ja wasabilla.
Palanpainikkeeksi sauvasekoittimella mössäsin smoothieksi rasiallisen (kuorittuja) kiivejä ja puolikkaan tölkin Guaraná-limua.





Tacosalaatti


Sipuliksi sopisi ehkä paremmin punasipuli ja salaatin joukkoon käy myös maissi ja paprika! Kasasin salaatin kerroksittain ulkonäkösyistä :) Ainekset voi halutessa myös sekoittaa keskenään.
Puolikas kurkku
Rasiallinen minitomaatteja
Puolikas kerä jäävuorisalaattia
1 keskikokoinen sipuli
3 rkl jotain tomaattista salsaa
n. 300g jauhelihaa
n. 2dl juustoraastetta
Pari kourallista murskattuja tacolastuja
1 prk kermaviiliä
tacodippimaustepussi

Sekoita dippimaustepussi kermaviiliin ja pistä jääkaappiin maustumaan. Laita jauheliha pannulle paistumaan. Odotellessasi pilko salaatti siivuiksi ja huuhdo siivilässä kylmän veden alla. Laita salaattisuikaleet kulhon pohjalle. Pilko päälle kurkku, tomaatti (minitomaatit pilkoin neljään osaan) ja sipuli. Sekoita valmiin jauhelihan joukkoon salsa ja lisää salaattiin. Lisää juusto kuuman jauhelihan päälle. Murskaa käsin pari kourallista sipsejä päälimmäiseksi.
Pisteenä i:n päälle lisää annokseesi dippikastiketta ja ahmi! 






Chai Latte

Kaapeista ei juuri tähän vaadittavia mausteita löytynyt (paitsi kaneli), joten tein juomat pelkän maustetun teen kanssa. Eli siis laiskasti ja helposti. Tähän käy mikä tahansa chai, kaapissa sattui olemaan kahta eri makuista teetä. Toinen oli mausteinen omena-kaneli ja toinen erittäin mausteinen Yogi tea merkin sweet chai.

Kaadoin laseihin hieman alle puoleen väliin kuumaa vettä ja laitoin teepussit hautumaan. Annoin hautua suositeltua aikaa pidempään. Samalla kun tee hautui, vaahdotin lämmintä/kuumaa maitoa sähkövatkaimella. Maidon voi lämmittää joko kattilassa tai mikrossa. Laiskasti tein sen mikrossa. Kun tee on hautunut tarpeeksi, otetaan pussit pois ja kaadetaan maitovaahto sekaan. Päälle voi ripotella kanelia.









Jälkkäri kupissa

Tää on taas yks osa miljoonasta näitä "kokataan ilman ohjetta"-juttuja... Ja sen on vähän näkönenkin :''DD sain loistavan idean kokeilla tehdä "jälkiruokapikareita" juustokakun rakenteella. Mutta ilman mitään yhteyttä juustoon... =)) Pääainesosat näkyy kuvassa vasemmalla. Ohje riittää neljään annokseen.

n. 2 dl mansikoita (+ 1 iso rkl mansikkahilloa)
6 kpl digstivekeksejä
1 ps kuvan mukaista moussea
1 liivatelehti
1 rkl voita

Ota mansikat sulamaan, mikäli käytät pakastettuja. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja lisää rouheeseen sulatetun voin. Painele massa kuppien pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan.
Laita liivate kylmään veteen (liotusaika lukee liivatepussin takana). Valmista mousse paketin ohjeen mukaan. Lämmitä tilkka (n. rkl) maitoa mikrossa ja liota puristettu liivate sen joukkoon. Kaada liivatemaito valmiin moussen joukkoon. Älä enää vatkaa vaan kääntele liivate kunnolla moussen sekaan. Annostele mousse kuppeihin ja laita takaisin jääkaappiin. Moussen olisi hyvä olla jääkaapissa tekeytymässä ainakin tunnin. Sen aikaa mansikat saa sulaa rauhassa. Kun mousse on valmista ja mansikat sulaneet, pilko mansikoita pienemmiksi ja lisää vähän mansikkahilloa. Annostele mansikkamössö moussen päälle ja syö!
Itse laitoin mansikat sulamaan sopivan kokoiseen kulhoon ja pilkkominen kävi puukottamalla mansikoita suoraan kulhossa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti