keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Silmänruokaa

Ruoka on myös käsillä tekemistä jos sen tekee itse? Taitavasti itse päättelin näin ja sillä perusteella myös kokkailuni päätyvät nyt blogiin kaikkien kuolattavaksi. Aina välillä tulee innostuttua tekemään jotain makaronilaatikkoa erikoisempaa jonka voisi esitellä täällä. Nyt laittamani kuvat on tämän vuoden puolelta kyllä, mutta aikaa niistä jo silti on! Kuvien herkuista ainoastaan pannarit on tehty tarkan reseptin mukaan, Kaikkiin muihin olen vähän soveltanut oman mieleni mukaan useammasta reseptistä. Olen tosi huono noudattamaan ohjeita täsmällisesti, sillä monissa resepteissä on aineita, joita en halua käyttää (tai ei löydy kaapista) ja muutenkin ruoanlaittoni on menee yleensä vähän enemmän päästä heittämällä :D Koitan muistella näiden reseptejä, mutta kaikkia ei voi muistaa millään, sillä aikaisimmat on uudenvuodenaatolta.... =)) Kaikki reseptit on tehty kahdelle hengelle, mutta niistä riittää kyllä useammallekin, jos toinen kahdesta syöjästä ei ole eräs nimeltämainitsematon Niko, jonka vatsan tilalla on musta aukko.

Perunapekonijoku

Elikkäs tämä nimenomainen laatikko(??) oli meidän uudenvuoden "juhla-ateria"!  Hyvää oli ja viimeisistä rippeistä tapeltiin!

1 ps (2kg) Pirkan kiinteitä perunoita leikattuna ohuiksi siivuiksi
1 pkt pekonia
3 valkosipulin kynttä
tuoretta timjamia
mausteita
öljyä

Laita uuni n.200 asteeseen. Lado perunaviipaleet öljyttyyn/rasvattuun vuokaan ja laita uuniin. Pilko pekoni ja valkosipuli. Nosta vuoka pois uunista ja ripottele perunoiden päälle pekoni, valkosipuli, revitty timjami ja mausteet (käytin suolaa ja grillimaustetta). Pirskottele koko komeuden päälle öljyä (tai sulatettua voita). Laita takaisin uuniin ja anna kypsyä kunnet perunat näyttää kullanruskeilta ja rapeilta! Jos perunoiden kypsyys epäilyttää, voi niitä kokeilla tökkiä haarukalla -mikäli haarukka uppoaa vaikeasti eikä peruna meinaa irrota haarukasta, anna kypsyä vielä.



Munatoti

Erittäin makea munatoti lämmitti uudenvuoden rakettien tiirailun jälkeen! En millään löytänyt mieleistäni reseptiä, joten tähän sekotin kolmen eri ohjeen aineksia ja mittasuhteita! Tuli toooooosi hyvää, mutta toinen mukillinen meni jo makeuden takia hieman vaikeasti alas.
4 lasillista

2 dl kermaa
4 dl punaista maitoa
3 munan keltuaista
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 pieni pullo likööriä

Kiehauta kattilassa kerma ja maito (älä keitä, kun ensimmäiset kuplat ilmestyy, ota pois liedeltä). Lisää keltuaiset ja sokeri kulhoon (tee valkuaisista vaikka marenkia) ja vatkaa vaahdoksi. Kaada kuuma kermamaito munavaahtoon ohuena norona kokoajan vatkaten. Lisää likööri ja nauti!!
Alkoholihan ei ole pakollinen tässä juomassa ja yleensä lisukkeena on rommi eikä likööri. Kaapissa sattui kuitenkin olemaan pieni pullo Disaronno-likööriä, joten liköörien ystävänä käytin tietenkin sen! Likööri oli itsessään tosi makeaa ja sokerin olisi melkein voinut jättää pois.



XXL PEKONIBURGER

Nimestä voi jo päätellä, että tämä EI VOINUT olla pahaa!
4 hampurilaista

4 kpl itsetehtyjä isoja sämpylöitä
4 kpl itsetehtyjä isoja jauhelihapihvejä
1 pkt valkosipulipekonia
1 iso pihvitomaatti
salaattia
4 sulatejuustoviipaletta
1 sipuli
1 suolakurkku
hampurilaiskastiketta

Sämpylät on tehty edellisenä päivänä ajan säästämiseksi. Viipaloi kurkku ja tomaatti ja paloittele sipuli. Revi salaatista neljä lehteä ja huuhtele ne kylmässä vedessä. Paista pihvit ja pekoni pannulla, laita valmis pihvi halkaistun sämpylän pohjapuoliskolle, siihen päälle juusto ja sitten muutama pekonisiivu. Näin juusto ehtii sulaa hieman. Lisää loput aineet. Tästä saa hyvän aterian kun paistaa lisäksi uunissa ranskalaisia, mutta itse meinasin luovuttaa jo toisen hampparin puolivälissä, joten ranskalaisille ei ollut tarvetta.



"Donitsit" uunissa

Nämä ei kyllä ole donitseja nähnytkään, joten vähän petyin kun kerrankin noudatin (melkein) ohjetta! Muistutti lähinnä keksejä suklaakuorrutteella. Onnistuin siis tekemään hyviä keksejä!
Noudatin tätä ohjetta muuten, mutta jätin kardemumman pois ja vaihdoin piimän kermaan
Pursotin taikinan pellille pakastepussia käyttäen, sillä en omista donitsipeltiä. En upottanut valmiita donitseja sulaan voihin, mutta kahdesta pellillisestä toisen kuorrutin valkosuklaalla ja toisen maitosuklaalla.













Grillattu mango ilman grilliä

Muistelin yksi päivä kuinka hyvää olikaan grillattu ananas vaniljajäätelön kanssa, joten kuola poskella lähdin kauppaan ostamaan aineksia. Tölkkihyllyllä törmäsin kuitenkin tölkitettyyn mangoon.... Hmmm ollakko allerginen vai eikö olla? Kas siinä pulma. Normaalisti mango aiheuttaisi (monen muun tuoreen hedelmän ohella) kivat allergiaoireet ikenissä ja henkitorvessa, mutta useammassa tapauksessa saman hedelmän kuivattu tai tölkitetty ja sokeriliemessä lillutettu versio ei kuitenkaan aiheuta mitään. Päätin ottaa riskin ja kokeilla myös mangoa. Ja melkein kuolin! heheh onnesta koska oli aivan järkyttävän hyvää!! =))) Ja taisin löytää uuden vakioherkun! On tullut tehtyä jo useamman kerran näitä kielen vieviä mangoja ja toistaiseksi kaikki syöttöuhritkin ovat pitäneet tästä. Kuvassa näkyy mangojen lisäksi lautasilla myös se yksi ananasviipale, jota alunperin lähdin hakemaan, mutta se kalpeni pehmeän mangon varjossa!

1 tlk mangoviipaleita liemessä
vaniljajäätelöä
voita paistamiseen (paitsi ne jotka oikeasti omistaa grillin)

Helpoin ohje tähän mennessä: pannu kuumaksi, lisää nokare voita ja paista mangoviipaleita kunnen molemmilla puolilla on pienesti palanut "grillausefekti". Lado lautaselle ja nauti kylmän jäätelön kanssa. Syö heti, jotta mangot eivät ehdi jäähtyä!


















Pannarit Japanin tyyliin

Näin herkullisen kuvan Pinterestissä ja kerrankin päätin kokeilla kuvan reseptiä. Ei siis ihan perinteisiä amerikkalaisia pannareita, mutta aika lähellä. Resepti oli niin ylihelppo ja hyvä, että toistaiseksi taidan pysyä tässä, jos tulee tehtyä lisää pannareita! Taisin tehdä ehkä liian pieniä, sillä näitä tuli enemmän kuin reseptissä mainittu kahdeksan kappaletta... Mutta tosi täyttäviä ja jäi pari yli myöhemmällekin! Pitää joskus kokeilla näitä marjojen kanssa, eikä ylimakeaan vaahterasiirappiin uitettuna kuten kuvassa...

2 kommenttia:

  1. AAAAAAAAAAAAAA Pakko kokeilla ainakin hamppareita ja grillattua mangoa ;_; Tahtoo herkkuja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KOKEILEKOKEILE!! Nyt kun on ohjeetkin! ;DD

      Poista